Hvorfor må vaccinerne koste mens diabetes-patienter må nøjes

Endokrinologisk Tidsskrift

-først med nyheder om ny medicin

Om os | Om nyhedsbrevene | Annoncer | Betingelser

Flere børn fik diabetes i USA under coronapandemien

ADA: Antallet af hospitalsindlæggelser pga. nydiagnosticeret  type 2-diabetes steg blandt unge og børn i USA i løbet af pandemiens første ni måneder.

Besked på at blive hjemme på grund af covid-19-pandemien forværrede risikofaktorer for type 2-diabetes, herunder begrænsning af fysisk aktivitet, øget skærmtid og stillesiddende adfærd, forstyrrende søvn og øget indtagelse af forarbejdede fødevarer. 

Et nyt studie på børn i USA, præsenteret på den amerikanske diabeteskongres ADA (abstrakt #153-LB) sammenlignede antallet af ​​hospitalsindlæggelser for ny type 2-diabetes hos børn fra marts til december 2019 og samme periode i 2020 på Our Lady of the Lake Children's Hospital i Baton Rouge, Los Angeles, USA.

Dataanalysen viste:

  • I 2019 var indlæggelsesgraden for ny type 2-diabetes 0,27 procent (8 tilfælde ud af 2.964 indlæggelser) sammenlignet med 0,62 procent (17 ud af 2.729) i 2020.
  • Børn, der blev indlagt på hospitalet i 2020, havde mere alvorlig diabetes med højere blodsukker, højere A1C og højere indikatorer for dehydrering sammenlignet med børn, der blev indlagt i 2019.
  • Flere børn i 2020 fik også alvorlige tilstande, der typisk kræver optagelse på intensivafdelingen sammenlignet med 2019 som diabetisk ketoacidose (otte mod tre) og hyperosmolært hyperglykæmisk syndrom (to mod nul). 

”Desværre forstyrrede covid-19 vores liv på flere måder, end vi er klar over. Vores undersøgelse underbygger vigtigheden af ​​at opretholde en sund livsstil for børn, selv under så vanskelige omstændigheder,” siger Daniel S. Hsia, læge og lektor ved Pennington Biomedical Research Center i Baton Rouge, USA, og hovedforfatter af undersøgelsen.

Berigtigelse

Medicinsk Tidsskrift bragte i april en artikel om, at DSAM satte faktaark om hjemmefødsler på pause. Artiklen indeholdt ukorrekte oplysninger om baggrunden for beslutningen. Det er således ikke korrekt, at Sundhedsstyrelsen i sit høringssvar til DSAM i december 2018 kaldte oplysningerne i udkastet ”forkerte og i direkte modstrid” med deres eget daværende og stadig ikke færdigreviderede udkast til retningslinjer. Medicinsk Tidsskrift beklager.

Peter Rossing efter ADA: Type 2-retningslinjer skal revideres igen

ADA: Nye lægemidler og ny evidens ændrer diabeteslandskabet hastigt, og det er allerede tid til igen at tage retningslinjerne for behandling af type 2-diabetes op til revision, vurderer professor Peter Rossing, der har været med til at lave de internationale og danske guidelines på området.

Ny ADA-EASD-konsensus rapport for type 1-diabetes på trapperne

ADA: Et uddrag af en konsensus rapport fra den amerikanske og europæiske diabetesassociation ADA og EASD blev fremlagt under ADA 2021 med bidrag fra dansk professor. Forfatterne bag efterlyser feedback fra deltagere på sessionen.

Nyheder fra Medicinske Tidsskrifter

Hæmatologisk Tidsskrift

Propatienter

Topup nb

OPEN

Hallo