Hvorfor må vaccinerne koste mens diabetes-patienter må nøjes

Endokrinologisk Tidsskrift

-først med nyheder om ny medicin

Om os | Om nyhedsbrevene | Annoncer | Betingelser

Ny ADA-EASD-konsensus rapport for type 1-diabetes på trapperne

ADA: Et uddrag af en konsensus rapport fra den amerikanske og europæiske diabetesassociation ADA og EASD blev fremlagt under ADA 2021 med bidrag fra dansk professor. Forfatterne bag efterlyser feedback fra deltagere på sessionen.

Medlemmer af den internationale gruppe for type 1-diabetes, valgt af ADA og EASD, præsenterede mandag den 28. juni under ADA 2021 nøgleemner og pointer i konsensusrapporten og opfordrede interesserede til at give input, inden den færdiggøres.

"Vi ved, at vi har en vejledning til behandling af mennesker med type 1-diabetes, men den sammenblandes til tider med bredere retningslinjer, og mange af disse bredere retningslinjer stammer for det meste fra data hos mennesker med type 2-diabetes," udtalte Anne L. Peters under præsentationen. Hun er læge og professor på Keck School of Medicine, University of Southern California (USC) og direktør for USC Clinical Diabetes Programs. 

Forfattergruppen har været inspireret af ADA/EASD-konsensusrapporten for behandling af type 2-diabetes, som har vist sig at være en succes.    

”Det har været et dokument, som vi alle har henvist til mange gange, når vi taler om behandling af mennesker med type 2-diabetes, så EASD og ADA erkendte, at der var behov for at udvikle en sammenlignelig konsensusrapport, der specifikt adresserer behovene hos mennesker med type 1-diabetes,” forklarede hun under symposiet Management of Type 1 Diabetes in Adults / 2021 Draft ADA / EASD Consensus Report.

Deltagere i de videnskabelige sessioner opfordres til at give feedback på rapporten, som kan læses her

Kommentarer accepteres via e-mail på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. indtil kl. 23.59. ET 8. juli 2021. Skrivegruppen gennemgår og behandler kommentarer, inden den endelige version af rapporten præsenteres på EASD's årlige møde i efteråret. 

”Dette er såvel din rapport som vores,” sagde medforfatter Richard I.G. Holt, ph.d., FRCP, professor i diabetes og endokrinologi på University of Southampton, Institute of Developmental Sciences, Storbritannien.

Dansk bidrag til diabetisk ketoacidose

Kirsten Nørgaard, professor i klinisk endokrinologi, Københavns Universitet og leder af forskningsgruppen for diabetesteknologi på Steno Diabetes Center Copenhagen, gennemgik anbefalingerne til diabetisk ketoacidose (DKA) under præsentationen. 

Flere retningslinjer er tilgængelige for DKA, sagde hun, og væske, insulin og kalium forbliver principperne for behandling.

Kirsten Nørgaard anførte endnu et trin: "Identificer årsagen til denne specifikke patient, og overvej, hvordan man kan forhindre yderligere episoder."

Berigtigelse

Medicinsk Tidsskrift bragte i april en artikel om, at DSAM satte faktaark om hjemmefødsler på pause. Artiklen indeholdt ukorrekte oplysninger om baggrunden for beslutningen. Det er således ikke korrekt, at Sundhedsstyrelsen i sit høringssvar til DSAM i december 2018 kaldte oplysningerne i udkastet ”forkerte og i direkte modstrid” med deres eget daværende og stadig ikke færdigreviderede udkast til retningslinjer. Medicinsk Tidsskrift beklager.

Peter Rossing efter ADA: Type 2-retningslinjer skal revideres igen

ADA: Nye lægemidler og ny evidens ændrer diabeteslandskabet hastigt, og det er allerede tid til igen at tage retningslinjerne for behandling af type 2-diabetes op til revision, vurderer professor Peter Rossing, der har været med til at lave de internationale og danske guidelines på området.

Ny ADA-EASD-konsensus rapport for type 1-diabetes på trapperne

ADA: Et uddrag af en konsensus rapport fra den amerikanske og europæiske diabetesassociation ADA og EASD blev fremlagt under ADA 2021 med bidrag fra dansk professor. Forfatterne bag efterlyser feedback fra deltagere på sessionen.

Nyheder fra Medicinske Tidsskrifter

Hæmatologisk Tidsskrift

Propatienter

Topup nb

OPEN

Hallo