Nævn går i frontalangreb på Novo Nordisk - og patienterne taber

Endokrinologisk Tidsskrift

-først med nyheder om ny medicin

Om os | Om nyhedsbrevene | Annoncer | Betingelser

Kvinder med type 1 diabetes oplever oftere seksuel dysfunktion

Kvinder med type 1-diabetes oplever en højere grad af seksuel dysfunktion end andre kvinder. Det kan være forbundet med psykosociale problemer.

Det vurderer det norske forskerhold bag et nyt studie publiceret i tidsskriftet Diabetic Medicine.

Seksuel dysfunktion blev rapporteret af 50,3 procent af 171 kvinder med type 1-diabetes med en gennemsnitsalder på 39 år på et enkelt ambulatorium sammenlignet med 35,0 procent af 60 kontrolkvinder i samme alder. Det svarer til en signifikant og 1,93 gange øget risiko efter at have taget højde for menopausal status, nylig urin- eller kønsinfektion og depression. 

Seksuel funktion blev vurderet på skalaen Female Sexual Function Index med en score på 26,55 eller højere ud af en mulig 36,0, hvilket indikerer seksuel dysfunktion. Kvinder, der rapporterede seksuel dysfunktion, var signifikant mere tilbøjelige til at rapportere symptomer på diabetes-relaterede lidelser eller depression end andre kvinder.

"Dette understøtter hypotesen om, at psykologiske og psykosociale aspekter kan spille en vigtig rolle i den seksuelle sundhed blandt kvinder med [type 1-diabetes]," skriver det norske forfatterhold. 

"Der var ingen klar sammenhæng mellem seksuel dysfunktion og tilstedeværelsen af ​​kroniske fysiske diabeteskomplikationer i denne undersøgelse," tilføjer de.

Nyheder fra Medicinske Tidsskrifter

Hæmatologisk Tidsskrift

Propatienter

Topup nb

OPEN

Hallo