Om os | Om nyhedsbrevene | Annoncer | Betingelser

Unge med type 1-diabetes lider oftere af spiseforstyrrelser

Unge med type 1 diabetes ser ud til i højere grad at være utilfredse med deres krop og lide af en spiseforstyrrelse.

Det antyder en undersøgelse fra Australien, hvor forskere har sammenlignet data fra en national onlineundersøgelse om spiseproblemer hos 477 unge patienter mellem 13 og 19 år med type 1 diabetes.

430 af deltagerne har desuden gennemført Body Mass Index Silhouette Matching Test, der giver mulighed for at sammenligne deltagernes faktiske og selvopfattede kropsstørrelse og BMI.

Forskerne fandt, at den samlede score fra onlineundersøgelsen om spiseforstyrrelse var højere for piger end drenge, og at pigernes scorer steg med alderen.

Der var en moderat sammenhæng mellem BMI, langtidsblodsukkeret, drop af insulin (hvor typisk unge piger dropper insulinen i en periode for at tabe sig) og overspisning og spiseproblem-scorer for begge køn.

88 procent af pigerne ønskede at være tyndere. 76 procent af mændene var utilfredse med deres krop, men kun 43 procent af dem udtrykte et ønske om være tyndere. Undersøgelsen viste også en tydelig uoverensstemmelse mellem faktisk og ideel kropsstørrelse for begge køn.

"I lyset af de høje niveauer af selvrapporterede spiseforstyrrelser og kønsbaserede mønstre af utilfredshed med kroppen bør fremtidig forskning undersøge effektiviteten af ​​rutinemæssig screening for spiseforstyrrelser og overveje implementering af trinvise behandlingsmetoder," konkluderer forskerne i deres undersøgelse, der er offentliggjort i tidsskriftet International Journal of Eating Disorders.

Nyheder fra Medicinske Tidsskrifter

Hæmatologisk Tidsskrift