Når Magnus Heunicke siger vores - så mener han regeringens

Medicinsk Tidsskrift

-først med nyheder om ny medicin

Om os | Om nyhedsbrevene | Annoncer | Betingelser


Behandlingen af psykisk syge halter alvorligt bagefter

ESC: Nye behandlinger og hurtigere adgang til optimal behandling for hjerteanfald er ikke slået igennem hos højrisiko-grupper, som for eksempel psykisk syge.

Det viser en dansk undersøgelse fra Aalborg Universitetshospital, som læge og ph.d. fellow i kardiologi Rubin Attar præsenterede som en poster (Abstrakt P4183 ) på ESC 2019 i Paris. Her har hun sammenlignet udviklingen i behandlingen af patienter med skizofreni med den almindelige befolkning over en 19-årig periode.

I perioden er der ingen ændring sket i hverken antallet af procedurer eller i tiden til første procedure mellem de to grupper.

I nedenstående video uddyber Rubina Attar undersøgelsens resultater: 

 

Sygeplejersker får styrket uddannelsen i psykiatri

Et stigende pres på psykiatrien får nu Sundhedsstyrelsen til at styrke specialsygeplejerskernes kliniske uddannelsesforløb med et halvt år. Samtidig får børne-/ungdomspsykiatrien en større plads i uddannelsen.

Tirzepatid imponerer mod højt langtidsblodsukker og overvægt

Tirzepatid reducerer i højere grad langtidsblodsukker og giver et større vægttab end insulin glargin hos overvægtige med type 2-diabetes, som er i risiko for hjertekar-komplikationer, viser det store head-to-head studie SURPASS-4.

Nyheder fra Medicinske Tidsskrifter

Hæmatologisk Tidsskrift

Propatienter

Topup nb

OPEN

Hallo