Stem på en psykiater. For første gang i lægernes historie

Medicinsk Tidsskrift

-først med nyheder om ny medicin

Om os | Om nyhedsbrevene | Annoncer | Betingelser


Op mod hver fjerde med pludselig VTE tager ikke antikoagulent medicin den første måned

ESC: Op mod hver fjerde patient med en pludselig opstået VTE har endnu ikke indløst deres recept på antikoagulerende medicin (warfarin eller NOAC) 30 dage efter diagnosen. Og dette selvom dødsrisikoen for lungeemboli er 10-20 procent indenfor de første 30 dage.

Overraskende nok er kvinderne mest modvillige til at indløse recepten.

Det fortæller læge Ida Albertsen, der er Ph.d.-studerende, på baggrund af indsamlede data fra 2003-2016 med ialt 38.044 patienter med pludseligt opstået VTE.

Undersøgelsen er netop blevet accepteret til offentliggørelse i American Journal of Medicine.

Hun præsenterede tirsdag sin undersøgelse som en poster (Abstrakt P5586) ved den europæiske hjertekongres, ESC 2019, i Paris og fortæller nærmere om resultaterne i nedenstående video.

 

Onlineværktøjer giver bedre blodsukkerkontrol

Diabetespatienter kontrollerer deres blodsukker bedre, hvis de bruger onlineværktøjer eller mobilapps - både med hensyn til blodsukkermålinger og til medicin adhærens.

Højt testosteronniveau øger kvinders risiko for diabetes

Et højt testosteronniveau øger kvinders risiko for både type 2-diabetes og bryst- og endometriecancer. Hos mænd ser et højere testosteronniveau dog ud til at medføre en lavere diabetes-risiko, men en højere risiko for prostatakræft.

Nyheder fra Medicinske Tidsskrifter

Hæmatologisk Tidsskrift

Propatienter