Kristian Lunds blog

Medicinsk Tidsskrift

-først med nyheder om ny medicin

Om os | Om nyhedsbrevene | Annoncer | Betingelser

Kasper Iversen får ærefuld forskerpris

Årets forskerpris, som hvert år uddeles på Dansk Cardiologisk Selskabs årsmøde, gik i år til overlæge, dr. med. Kasper Iversen fra Herlev og Gentofte Hospital.

Kasper Iversen har forsket fra første færd som cand. med. fra Københavns Universitet i 2001. Siden er det blevet til over 100 publikationer i internationale tidsskrifter. Resultater, der i følge formanden for Dansk Cardiologisk Selskab (DCS), overlæge, dr. med. Henrik Steen Hansen, direkte eller indirekte har haft indflydelse på den lægelige behandling af patienter med hjerte- og karsygdom.

”Og så er prismodtageren særligt dygtig til at finde lovende medicinstuderende, og sætte dem i gang med mindre forskningsprojekter, der med tiden kan vokse sig større. På nuværende tidspunkt har 27 medicinstuderende nydt godt af Kaspers supervision og vejledning,” siger Henrik Steen Hansen i en pressemeddelelse.

Selv siger Kasper Iversen:

”Jeg er utrolig glad og stolt over at have fået prisen. Den forskning, jeg har været med til at lave gennem min karriere, har stort set altid direkte impliceret patienter. Det kan gøre forskningen både mere tids- og omkostningskrævende. Jeg anser prisen fra Dansk Cardiologisk Selskab som en anerkendelse af klinisk forskning. Samtidig er prisen et stort incitament for mig og mine kollegaer til at fortsætte den type forskning.”

 

Forskerprisen er sponsoreret af Hjerteforeningen, der dog ikke deltager i hverken indstilling af kandidater eller selve udvælgelsen.

Prisen er på ca. 25.000 og gives til et medlem af Dansk Cardiologisk Selskab, som gennem en periode har bidraget væsentligt til at markere dansk kardiologisk forskning nationalt såvel som internationalt. Det vil være tale om en person som har en væsentlig videnskabelig produktion af international standard, og hvis videnskabelige produktion direkte eller indirekte har haft indflydelse på den lægelige behandling af patienter med hjerte- og karsygdom, som det hedder i vedtægterne.

Forskerprisen gik sidste år til professor og overlæge Gunnar Gislason fra Hjertemedicinsk Afdeling på Herlev og Gentofte Hospital. Han er desuden forskningschef i Hjerteforeningen.

Opråb fra overlæge: Hjertesvigt skal sidestilles med kræft

Hjertesvigt er en sygdom, der skal tages lige så alvorligt som kræft og KOL. Sådan bør rygmarvsindstillingen være hos alle danskere og ikke mindst deres læger. For som det er i dag, har patienter med hjertesvigt generelt en dårligere prognose end de burde og kunne have.

Nyheder fra Medicinske Tidsskrifter

Hæmatologisk Tidsskrift

Propatienter