Medicintilskuds-nævnet afsløret - det handler bare om at spare penge

Medicinsk Tidsskrift

-først med nyheder om ny medicin

Om os | Om nyhedsbrevene | Annoncer | Betingelser

Genetisk styret antiplatelet-behandling bedst for PCI-patienter

ACC.20/WCC: Håbet om - med genetisk test - at kunne halvere antallet af hjerteanfald, slagtilfælde og andre bivirkninger ved forkert antiplateletmedicin efter PCI blev ikke opfyldt i det internationale TAILOR-PCI-studie.

Det blev lørdag afsløret ved en web-orientering i forbindelse med årets aflyste ACC.20/WCC-kongres.

Forskerne kunne dog rapportere om en reduktion på 34 procent for disse bivirkninger efter et år samt en betydelig reduktion i antallet af begivenheder per patient.

Det primære endpoint for TAILOR-PCI, (der er det hidtil største kardiologiske forsøg for at teste effektiviteten af ​​at bruge genetisk test til at guide behandlingsvalg) var at demonstrere en reduktion på 50 procent efter et år i kombineret dødelighed, hjerteanfald, slagtilfælde, en blodprop i en stent (stenttrombose) eller en tilbagevendende hjerteanfaldslignende præsentation.

Selvom forsøget ikke nåede dette mål, observerede forskere en statistisk signifikant reduktion på 40 procent i det samlede antal begivenheder per patient, der modtog genetisk styret behandling sammenlignet med patienter, der modtog standardbehandling.

Forsøget giver trods alt et signal om, at der er fordele ved genetisk styret terapi, eftersom cirka en tredjedel fik færre bivirkninger, sammenlignet med patienter, hvis behandling ikke blev styret af genetisk test, fortalte læge Naveen L. Pereira, der er professor i medicin ved Mayo Clinic i Rochester, Minnesota, og en af undersøgelsen ledere.

KOL-inhalator med en ny type bæremolekyler

Medicinalvirksomheden AstraZeneca har i deres Aerosphere inhalator skabt en ny teknologi, der skal sikre, at medicinen på bedre vis når helt ned i de fineste dele af patientens luftveje. Det sker blandt andet ved hjælp af amfifile fosfolipidmolekyler.

Nyheder fra Medicinske Tidsskrifter

Hæmatologisk Tidsskrift

Propatienter