Medicintilskuds-nævnet afsløret - det handler bare om at spare penge

Medicinsk Tidsskrift

-først med nyheder om ny medicin

Om os | Om nyhedsbrevene | Annoncer | Betingelser

Færre blødninger med Brilique alene efter indsættelse af stent

ACC.20/WCC: Hvis patienter med diabetes alene tager Brilique (ticagrelor) tre måneder efter indsættelsen af ​​en koronar stent reducerer det risikoen for blødninger.

Det viser en ny undersøgelse præsenteret i forbindelse med ACC.20/WCC. Forskerne fremlagde TWILIGHT-forsøget, hvor patienter både fik aspirin og ticagrelor blev sammenlignet med patienter, der i de første tre måneder fik aspirin, hvorefter de alene fik ticagrelor i et år.

Det var i den sidste gruppe, at patienterne udover færre blødninger ikke havde nogen øget risiko for hjerteanfald, slagtilfælde eller andre bivirkninger forårsaget af blokeringer i arterierne sammenlignet med patienter, der tog både aspirin og ticagrelor i et år.

"Hos patienter med diabetes reducerede behandling med ticagrelor alene markant klinisk relevant blødning sammenlignet med ticagrelor plus aspirin uden at øge risikoen for yderligere hjerteanfald, slagtilfælde eller død," siger studiets førsteforfatter, læge Dominick J. Angiolillo, der er professor i medicin ved University of Florida College of Medicine i Jacksonville.

Undersøgelsen var en planlagt analyse af TWILIGHT-forsøget, tilføjede han, hvis resultater blev offentliggjort i New England Journal of Medicine i november 2019.

"Disse fund er i overensstemmelse med de samlede resultater af TWILIGHT-forsøget og blev set på tværs af alle typer diabetespatienter, uanset deres kliniske situation og den behandling, de modtog for deres diabetes."

Blodplader hjælper blodet med at koagulere, og både ticagrelor og aspirin forhindrer blodpladerne i at danne en koagulat, der kan blokere blodgennemstrømningen. Aspirin øger imidlertid også risikoen for blødning, især i mave-tarmkanalen. TWILIGHT-forsøget testede, om ticagrelor alene eller ticagrelor plus aspirin mere effektivt reducerede blødning uden at øge risikoen for hjerteanfald, slagtilfælde, død eller andre bivirkninger forårsaget af arteriel blokeringer hos patienter, der havde modtaget mindst en stent og var i høj risiko for uønskede begivenheder.

I TWILIGHT-forsøget indgik 9.006 patienter ved 187 medicinske centre i 11 lande, herunder USA, Canada, Storbritannien, Indien, Israel, Kina og fem europæiske lande, hvor patienterne havde modtaget mindst en stent og havde en høj risiko for blødning eller en anden arteriel blokering.

Resultaterne viste, at ticagrelor alene reducerede klinisk relevant blødning mere end ticagrelor plus aspirin uden at øge risikoen for død, hjerteanfald eller slagtilfælde.

Den aktuelle undersøgelse kiggede på undergruppen af ​​patienter i TWILIGHT-forsøget, der havde diabetes (2.620 patienter eller 37 procent af alle patienter).

I denne undergruppe var det mindre sandsynligt, at patienter, der modtog ticagrelor plus en placebo, havde klinisk signifikant blødning sammenlignet med dem, der modtog ticagrelor plus aspirin, hhv 4,5 procent mod 6,7 procent.

I det sekundære endepunkt døde 4,6 procent af patienterne, der blev behandlet med ticagrelor plus en placebo, eller fik et hjerteanfald eller slagtilfælde, sammenlignet med 5,9 procent af dem, der fik ticagrelor plus aspirin.

Selvom denne reduktion ikke var statistisk signifikant, gav det en vis forsikring om, at patienter ikke blev skadet ved eliminering af aspirin, siger Angiolillo.

”Vores primære mål var at sikre, at vi ved at droppe aspirin ville reducere blødning uden at øge dødsfald, hjerteanfald eller slagtilfælde,” siger han. ”Dette mål blev opfyldt.”

Resultaterne har nogle begrænsninger. Patientenes behandlende læger stillede diagnosen diabetes uden at det blev bekræftet ved laboratorieundersøgelse. Også patienter med den mest alvorlige type hjerteanfald, STEMI, blev udelukket fra forsøget, så resultaterne gælder ikke for dem. Patienterne, der var indskrevet i TWILIGHT, havde haft enten et hjerteinfarkt (NSTEMI) ikke-ST-forhøjet hjerteinfarkt eller stabil angina.

Yderligere forskning er nødvendig for at identificere den bedste behandling for patienter som dem, der blev behandlet i TWILIGHT-forsøget, efter at de har afsluttet et år på monoterapi med ticagrelor, siger Angiolillo, der eventuelt kan forestille sig en mindre dosis ticagrelor.

"Dette er i øjeblikket et ubesvaret spørgsmål."

KOL-inhalator med en ny type bæremolekyler

Medicinalvirksomheden AstraZeneca har i deres Aerosphere inhalator skabt en ny teknologi, der skal sikre, at medicinen på bedre vis når helt ned i de fineste dele af patientens luftveje. Det sker blandt andet ved hjælp af amfifile fosfolipidmolekyler.

Nyheder fra Medicinske Tidsskrifter

Hæmatologisk Tidsskrift

Propatienter