Når Magnus Heunicke siger vores - så mener han regeringens

Medicinsk Tidsskrift

-først med nyheder om ny medicin

Om os | Om nyhedsbrevene | Annoncer | Betingelser

Jardiance anbefalet mod hjertesvigt i EU

Jardiance (empagliflozin) er blevet anbefalet af EMAs komite for lægemidler til human brug (CHMP) som behandling af voksne patienter med hjertesvigt med nedsat uddrivningsfraktion.

Anbefalingen er baseret på resultater fra studiet, EMPEROR-Reduced, der viste en signifikant 25 procents relativ risikoreduktion af det kombinerede endepunkt kardiovaskulær død eller indlæggelse for hjertesvigt.

Jardiance er i øjeblikket indiceret til behandling af voksne med utilstrækkeligt kontrolleret type 2-diabetes, men med anbefalingen er der nu udsigt til en ny indikation, nemlig hjertesvigt med nedsat uddrivningsfraktion hos voksne.

I EMPEROR-Reduced studiet indgik voksne med hjertesvigt med nedsat uddrivningsfraktion (HFrEF), med eller uden type-2 diabetes mellitus.

Udover det primære endepunkt var der i studiet to definerede sekundære endepunkter - hospitalisering for hjertesvigt (første og tilbagevendende) og hastigheden af fald i nyrefunktionen, der ligeledes blev reduceret signifikant.

"Vi er yderst tilfredse med beslutningen fra CHMP om at anbefale empagliflozin som behandling til mennesker, der lever med symptomatisk kronisk hjertesvigt med nedsat uddrivningsfraktion," siger Mikkel Overgaard, der er Medical Director hos Boehringer Ingelheim Danmark.

"Det betyder, at vi er med til at ændre den måde, som man i dag behandler patienter med kardio-renalt metabolisk syndrom på. Vi er begejstrede for det nye kapitel inden for hjertesvigtsbehandling, som vi nu kan tage hul på."

Sygeplejersker får styrket uddannelsen i psykiatri

Et stigende pres på psykiatrien får nu Sundhedsstyrelsen til at styrke specialsygeplejerskernes kliniske uddannelsesforløb med et halvt år. Samtidig får børne-/ungdomspsykiatrien en større plads i uddannelsen.

Tirzepatid imponerer mod højt langtidsblodsukker og overvægt

Tirzepatid reducerer i højere grad langtidsblodsukker og giver et større vægttab end insulin glargin hos overvægtige med type 2-diabetes, som er i risiko for hjertekar-komplikationer, viser det store head-to-head studie SURPASS-4.

Nyheder fra Medicinske Tidsskrifter

Hæmatologisk Tidsskrift

Propatienter

Topup nb

OPEN

Hallo