Medicintilskuds-nævnet afsløret - det handler bare om at spare penge

Medicinsk Tidsskrift

-først med nyheder om ny medicin

Om os | Om nyhedsbrevene | Annoncer | Betingelser

Steen Werner: Det er en kommunikationsbrist

Steen Werner Hansen

Efter at 16 medlemmer af det tidligere RADS-fagudvalg for behandling af hyperlipidæmi i et brev til Medicinrådet har protesteret mod, at deres navne bruges i den nye behandlingsvejledning, erkender formanden for Medicinrådet, at der er tale om en kommunikationsbrist.

Om det betyder, at deres navne vil blive fjernet fra behandlingsvejledningen, vil han dog først tage stilling til, når rådet har talt med fagudvalget.

”Nu vil vi lige tage kontakt til de 16 og følge op på deres brev. Det vigtigste er, at få sagen fuldt belyst, inden vi foretager os noget,” siger Steen Werner Hansen, vicedirektør for Herlev og Gentofte Hospital og en af to formænd for Medicinrådet.

De 16 medlemmer af fagudvalget er utilfredse med, at det i den nye behandlingsvejledning ser ud som om, at de bakker op om rekommandationen af PCSK9-hæmmeren Praluent som 1. valg i behandlingen af hyperlididæmi. Det siger de i dag, at de næppe ville have gjort, hvis de var blevet spurgt, eftersom der nu er langt bedre evidens for den anden PCSK9-hæmmer på markedet, Repatha. Denne evidens kom med det store FOURIER-studie, hvis resultater blev offentliggjort i maj.

Når behandlingsvejledningen fra juni ikke tager højde for dette resultat, er det, fordi Medicinrådet, lige som tidligere RADS, har den holdning, at man ikke bør ændre behandlingsvejledningerne alt for ofte. Derfor besluttede rådet at vente med at se på en eventuel ændring af anbefalingen for PCSK9-hæmmere, indtil der foreligger sammenlignelige data på de to lægemidler – hvilket der ventes at gøre i løbet af et halvt år.

”Det er sådan, vi plejer at gøre, og sådan vi også valgte at gøre det her. Men der har været en kommunikationsbrist i forhold til fagudvalget, og det må vi få rettet op på,” siger Steen Werner Hansen.

Han understreger, at der indtil videre ikke er noget, der tyder på, at der er markant stor forskel på de to PCSK9-hæmmere. Men hvilken, der skal have den endelige anbefaling, tager rådet stilling til, når endpoint-resultaterne for Praluent er kommet, fastslår han.

Tags: Medicinrodet?

KOL-inhalator med en ny type bæremolekyler

Medicinalvirksomheden AstraZeneca har i deres Aerosphere inhalator skabt en ny teknologi, der skal sikre, at medicinen på bedre vis når helt ned i de fineste dele af patientens luftveje. Det sker blandt andet ved hjælp af amfifile fosfolipidmolekyler.

Nyheder fra Medicinske Tidsskrifter

Hæmatologisk Tidsskrift

Propatienter