Vi har fået en regering, som ikke tror på lægerne

Medicinsk Tidsskrift

-først med nyheder om ny medicin

Om os | Om nyhedsbrevene | Annoncer | Betingelser

BMS og Lilly i kræftsamarbejde

Giganterne Eli Lilly og Bristol-Myers Squibb (BMS) har netop indgået et klinisk samarbejde, der i bedste fald kan føre til tre nye kræftmidler.

Der bliver tale om et samarbejde om kombination af to nye præparater.

De to vil nemlig kombinere BMS' immunterapi Opdivo (nivolumab) og Eli Lillys galunisertib (LY2157299).

Det kommende fase 1/2-forsøg skal undersøge kombinationen som potentiel behandling for fremskredne former af glioblastoma (hjernekræft), hepatocellular carcinoma (leverkræft) og ikke-småcellet lungekræft.

"Vores kliniske samarbejde med Eli Lilly understreger Bristol-Myers Squibbs fortsatte forpligtelse til at udforske kombinationer fra vores immunonkologi-portefølje med andre midler, som kan fremskynde udviklingen af nye behandlingsmuligheder for patienterne," udtaler Michael Giordano, senior vice president og chef for onkologi-udvikling i BMS.

Dansk behandling for lentigo maligna flugter med nyeste erfaringer

EADV-Spring: Lentigo maligna (LM) kan behandles både kirurgisk og ikke-kirurgisk, og det kan være vanskeligt at vælge den mest hensigtsmæssige behandling. Valget afhænger blandt andet af læsionens lokalisering og patientens forventede levetid.

Resistente hudsvampe breder sig i Europa

Nogle patienter med hudsvamp får i dag en behandling, som ikke virker. Det kan skyldes en svampemiddelresistens, som formentlig er mere udbredt end hidtil antaget.

Probiotisk kost kan gavne HS-patienter

Ubalance i tarmens bakterier kan spille en betydelig rolle ved udviklingen af hudsygdommen Hidradenitis Suppurativa (HS). Det viser et studie, som blev præsenteret på EADV 2021 Spring Symposium i den forgangne weekend.

Nyheder fra Medicinske Tidsskrifter

Hæmatologisk Tidsskrift

Propatienter

Topup nb

OPEN

Hallo