Vi har fået en regering, som ikke tror på lægerne

Medicinsk Tidsskrift

-først med nyheder om ny medicin

Om os | Om nyhedsbrevene | Annoncer | Betingelser

Ny behandling mod fremskreden livmoderhalskræft

EU har godkendt lægemidlet Avastin i kombination med kemoterapi til kvinder med fremskreden livmoderhalskræft.

Forskning viser, at behandlingen kan forlænge kvindernes liv. Og godkendelsen bygger på et videnskabeligt studie, hvor forskere har sammenlignet en gruppe kvinder med fremskeden livmoderhalskræft, der fik kemoterapi, med en gruppe, der fik kemoterapi sammen med Avastin.

Resultatet var, at de kvinder, der fik Avastin, havde en medianoverlevelse på 16,8 måneder, sammenlignet med 12,9 måneder hos de kvinder, der kun fik kemoterapi.

Når Avastin kombineres med kemoterapi, har det altså vist sig at kunne forlænge kvindernes liv. Avastin kan dæmpe væksten af kræftsvulster.

Ifølge lægemiddelvirksomheden Roche, der markedsfører Avastin, kan behandlingen gavne cirka 75 danske kvinder årligt med fremskreden livmoderhalskræft.

Avastin er allerede kendt fra behandlingen af flere andre former for kræft.

 

Læs mere på Kræftens Bekæmpelse

 

Tags: Avastin, livmoderhalskræft, kemoterapi

Dansk behandling for lentigo maligna flugter med nyeste erfaringer

EADV-Spring: Lentigo maligna (LM) kan behandles både kirurgisk og ikke-kirurgisk, og det kan være vanskeligt at vælge den mest hensigtsmæssige behandling. Valget afhænger blandt andet af læsionens lokalisering og patientens forventede levetid.

Resistente hudsvampe breder sig i Europa

Nogle patienter med hudsvamp får i dag en behandling, som ikke virker. Det kan skyldes en svampemiddelresistens, som formentlig er mere udbredt end hidtil antaget.

Probiotisk kost kan gavne HS-patienter

Ubalance i tarmens bakterier kan spille en betydelig rolle ved udviklingen af hudsygdommen Hidradenitis Suppurativa (HS). Det viser et studie, som blev præsenteret på EADV 2021 Spring Symposium i den forgangne weekend.

Nyheder fra Medicinske Tidsskrifter

Hæmatologisk Tidsskrift

Propatienter

Topup nb

OPEN

Hallo